2 dagar på våning 7




Jag gillar Lyon. Jag gillar att bo på sjunde våningen i en trång lägenhet med balkong och utsikt över rue Chevreul. Jag tycker till och med det är helt okej att ha min garderob i en resväska. För att inte glömma mina roomisar, snyggare får man leta efter, tro mig!

Vi bor fyra st i något som liknar en studentetta vid Johanneberg, fast med sovloft. Vi har allt vi behöver, om än i ganska begränsad skala (i synnerhet "kökskniven"). Men, med ett Lidl runt hörnet och 10 minuters promenad till place Bellecour och centrala Lyon så går det ingen nöd på oss direkt!

Igår hade vi excursion en ville, med andra ord en liten visning av stan. Vieux Lyon är min favorit hittills, som ett franskt, pittoreskt Haga där restaurangerna med rödrutiga bordsdukar aldrig tar slut! Det hela avslutades med en crêpe.

Idag var vi i skolan, université lumière II, som ligger en resa med tramway och lite metro bort. Det brukar gå jättebra att åka dit, men nu har franska kollektivtrafiken fått för sig att strejka... När vi åkte hem efter Civilisation-lektionen (med Jean-Yves) var det med sista spårvagnen för dagen. Trängseln för att komma in var på Springsteen-nivå, HETS! Men vi kom på. Och uthärdade hela vägen hem. Värre var det för roomie Y, som inte fick plats och helt enkelt fick vandra från metron. Pauvre Y!

Imorgon blir det historielektion, plus de francais och plus de Lyon.

Á bientot!




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0